INGUZ-Quartet – Live Classical Music (October 5)

Saturday -
October
05,
2019
8:00 PM
Lutherse Schuilkerk
Gorinchem

Inguz Quartet plays Dvorak, Shostakovich and Turina

Het concept van het INGUZ-Ensemble

Het INGUZ-Ensemble is een strijkers orkest van beroepsmusici en streeft ernaar de schat aan Oost Europese kamermuziek met veelal prachtige maar ook onbekende composities naar Nederland te brengen.

Het Ensemble bestaat uit leden met een internationale achtergrond wat mede de richting van de kamer muziek heeft bepaald. De roots van de meeste leden liggen in Oostelijk Europa.

Voor het INGUZ-Ensemble is klassieke muziek pure muziek, pure muziek leeft voor altijd en zal voor eeuwig in het hart gesloten worden, zo zegt Juliya Belyanevich, de violist en oprichter van het Inguz kwartet.
‘Wij beperken ons niet tot bepaalde perioden in de klassieke muziek maar ook hedendaagse klassieke muziek is meer dan welkom in onze uitvoeringen.”

Het Inguz Ensemble is dan ook van mening dat klassieke muziek juist spannend is. Het is in de eerste plaats een wereld van gevoelens door de componist. Elke compositie verteld een uniek verhaal vertaald naar muziek.
Daarnaast is muziek voor ons figuurlijk gesproken ademen, spreken, dansen, leven en verliefdheid.

Juist daarom vinden wij het belangrijk dit genre van de kamer muziek meer aandacht te geven en het voor een breder publiek toegankelijk te maken en te verspreiden. Dat is de kern van het Inguz Ensemble.

Wij geloven dat kamermuziek de mogelijkheid biedt om subliem akoestisch geluid te ontdekken.

INGUZ-ensemble in sociale media erkend door de naam INGUZ-Kwartet of INGUZ-Quartet.

INGUZ-Kwartet vast leden zijn:

• Juliya Belyanevich viool (UA)
• Francisca Simonis viool (NL)
• Oksana Mukosii alt (UA)
• Olsi Dhami cello (AL)

Share