Oud Katholieke Kerk

Saturday -
November
24,
2018
20:00
Oud Katholieke Kerk, Juffrouw Idastraat 13, Den Haag
Den Haag

Het INGUZ-QUARTET (strijkers kwartet)

 • Juliya Belyanevich is een Oekraïens violiste en richtte in 2017 het Belyanevich Trio op.

Zij kwam in 2015 naar Nederland en miste hier al snel de vele concerten die zij dagelijks in haar woonplaats Kiev kon bezoeken. Zij vindt dit ook een gemis voor de vele Nederlanders en zij wil hen graag kennis laten maken met klassieke muziek van verschillende componisten en stromingen.

Daartoe organiseert zij thema uitvoeringen als Winterklanken waarvan in December 2017 de eerste editie van start ging in Gorinchem, maar ook avond- of middagconcerten  met haar INGUZ-DUO. Daarnaast werkt ze mee met andere musici in verschillende projecten zoals  het Belyanevich Trio, waarmee ze de muziek van Nederlandse componist Marc van Delft vertolkt en het Gloriose Quattro strijkers kwartet waar ze de serie-concerten ‘COMING HOME’ in Oekraïne mee uitvoert.

Zij begon met viool spelen op haar 6e levensjaar en ging in 1991 naar het conservatorium in Kiev en studeerde bij professor Bogodar Kotorovych, een laureaat van talrijke nationale en internationale concoursen.

In 1996 heeft zij haar opleiding cum laude afgesloten met het diploma van het Kiev National Academy P.I. Tchaikovsky (conservatorium) waarna zij in diverse orkesten heeft gespeeld, maar in concoursen ook de nodige prijzen heeft gewonnen, zowel nationaal als internationaal.

 • Francisca Simonis is een Nederlandse violiste en begon op haar 5e levensjaar met viool spelen en studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium.

Francisca Simonis is Laureaat van verschillende concoursen, waaronder het Goois Jeugd Muziek Concours, een internationaal viool concours te Constanza (Roemanie), waar zij een derde prijs behaalde en het Prinses Christina Concours. In 2011 won zij een eerste prijs bij een internationaal muziekfestival te  Marianske Lazne (Tsjechie)

 • Cellist Olsi Dhami is uit Albanië en begon zijn cello-studies aan de Jakov Xoxa-muziekschool met Mirela Ruci op vijfjarige leeftijd. In 2001 vervolgde hij zijn opleiding aan het Conservatorium van Athene (Orfeio) bij de leraren Oleg Volkov en Nikolao Kavakos.

Na zijn afstuderen studeerde hij bij Timora Rosler aan het Utrechts Conservatorium, waar hij zijn bachelor behaalde. Verder studeerde Olsi bij Viola de Hoog aan het Conservatorium van Amsterdam, Olsi Leka aan het Conservatorium van Brussel

Olsi nam deel aan masterclasses van D. Geringas, T. Rosler, S. Iserlis, G. Hoffman, V. de Hoog, A. Bijlsma, G. Lipkind, D. Fertshman en R. Ripo.

Olsi trad op als solist, kamermusicus en in verschillende orkesten. Hij speelde in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, Megaro Musikis in Athene en Thessaloniki, Mouseio Mpenaki in Athene, De Opera van Athene en De Doelen in Rotterdam.

 • Altvioliste Lidwine Dam (Maastricht 1988) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Liesbeth Steffens en Ron Ephrat.

In 2013 was Lidwine deelnemer aan de Schleswig Holstein Music Festival Academy (SHMF Orchester). Verder nam ze verscheidene keren deel aan het Nationaal Jeugdorkest (NJO Academy), Ligeti Academy en was ze aanvoerder bij het European Student Chamber Orchesta o.l.v. Pierre Amoyal in 2011. Altviool masterclasses volgde ze bij Hartmut Rohde (Cervo Summer Academy) en Lawrence Power. Lidwine is een actieve kamermuziek speler en is hierdoor op festivals geweest als het Internationaal kamermuziek festival Schiermonnikoog, Festival de Inverno Campos do Jordao en het Orlando Festival. Ze is een groot liefhebber van hedendaagse muziek en is de altvioliste van Oerknal! New Music Collective. Daarnaast speelt ze als freelancer bij verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid Nederland en het Noord Nederlands Orkest.

Programma:

 • Joseph Haydn (1732-1809)
  • “De Leeuwerik” (The Lark) Strijkers kwartet No.1, Op.65

Allegro Moderato, Andante, Cantabile, Menuetto, Finale- Vivace;

 • Anton Webern (1883-1945)
  • “Der langsamer Satz” – miniature voor strijkers kwartet;
 • Antonin Dvorak (1841-1904)
  • “Amerikaanse kwartet” Strijkers kwartet No.12, Op.96

Allegro, Lento, Molto Vivace, Finale-Vivace

 • Joaquin Turina (1882-1949)
  • “La oration del torero” – miniature voor strijkers kwartet;
 • Marc van Delft (hedendaagse componist )
  • Twee miniaturen – Piano Trio

 

Share